fb

ROLLY DANCE OPEN na FACEBOOK-u

DATUM: sobota, 19. maj 2018

KRAJDvorana Tabor, Koresova ulica 7, Maribor, Slovenija

ORGANIZATORJI: ŠPORTNA POMLAD, Plesna šola Rolly, ŠD Rolly, Zveza društev Saltare, Plesni klub Rogatec, Plesni klub Šmarje pri Jelšah, DPD Rolly Rogaška, KUD Rolly, Promessa so.p.

ROK PRIJAVE: 3. maj 2018

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

new-forest-accommodation-large-icon

 

v1

Plesni stili

 • URBAN (Med urban sodijo koreografije različnih stilov uličnih plesov kot so hip hop, disco dance, break dance, electric boogie… Lahko je zgolj tehnična hip hop koreografija ali pa je koreografija povezana v zgodbo. Dovoljena je uporaba scenskih pripomočkov.)
 • DISCO DANCE (V disco dance sodijo zvrsti disca kot so dance floor in freestyle. pri discu so moderne smernice iz hip hopa, break danca ipd. dovoljene, ampak prevladovati morajo tipični disco elementi. Akrobacije so dovoljene vendar ne smejo prevladovati)
 •  ACROBATIC DANCE (Acrobatic dance je stil plesa, ki združuje klasično plesno tehniko in natančno izvedbo akrobatskih elementov. Koreografija naj bi neopazno združila ples in akrobatiko. Akrobatika mora biti del plesa in ne kot gimnastična točka)
 • BREAK DANCE BATTLE (Break dance sestavljajo: footwork (six-step, knee-step…), up-rock (battle-rock, indian-step…), freezes (clash, baby-freeze…), power moves (headspin, windmills,…Akrobatika (flips/screws, butterflies) je dovoljena vendar ne sme prevladovati)
 • HIP HOP BATTLE (V hip hop sodijo različni stili hip hopa, kot so oldschool (popping, locking, jazzrock, hype…), newschool (newstyle, krumpin, dance hall…), housedance (footwork, jacking, lofting) wacking, voguing. Prvine značilne ze electric boogie in break dance so dovoljene vendar ne smejo prevladovati)
 • SHOW DANCE (Show dance v temelji na jazz tehniki, klasični baletni tehniki ter tehniki znani kot modern-sodobni ples. Tehnike drugih disciplin plesa se smejo vključiti, vendar ne smejo prevladovati. Bistvo posameznega nastopa je zgodba, ki jo predstavijo plesalci)
 • JAZZ (Jazz je zelo raznovrstna umetniška oblika. Celotna točka mora biti v znani obliki jazza. Jazz tehnika, obrati, skoki, izolacije, raztegi… Akrobatske prvine so prepovedane. Koreografija mora biti sestavljena iz osnovnih jazz prvin)
 • MODERN (Modern temelji na bolj sproščenem, svobodnem gibanju-plesanju, koreografi uporabljajo čustva in razpoloženja, da oblikujejo svoje lastne plesne korake. Celotna plesna točka mora sloneti na sodobni plesni tehniki in sedanjih trendih)
 • BALET (V tej disciplini morata biti predstavljena klasična baletna tehnika in stil, in sicer v mehkih copatih ali špicah. Lirične, modern tehnike in točke modern jazza so v tej disciplini prepovedane)
 • STEP (Glavni poudarek je na harmoničnem prelivanju glasbe in plesalčeve nožne tehnike, ki z uporabo ploščic na čevljih oddaja zvok. Glasba ne sme vsebovati v naprej posnetih udarcev. Plesalčevi udarci in glasba morajo biti jasno slišni samemu plesalcu, publiki in sodnikom)
 • ORIENT (Temeljijo na klasičnem stilu Raqs Sharqi in lahko vključujejo tudi elemente ostalih orientalskih folk plesov in stilov)
 • FOLKLORA (Izražati mora pokrajinsko tradicijo, ki se je prenašala iz roda v rod. Kostumi in glasba morata izražati folklorno tradicijo)
 • MAŽORETNI & TWIRLING PLES (Pri mažoretnem plesu je glavni rekvizit mažoretna palica. Obstajajo tudi dodatni rekviziti kot so npr. zastavice, trakovi, pom-pomi, dežniki, klobuki… Poleg korakanja so pri plesu prisotne tudi osnove baletnih tehnik, gimnastike in plesa na različno glasbo z izvajanjem zahtevnih elementov s palico ter drugimi rekviziti)
 • POM PON (Zavzema intenzivno telesno aktivnost za motivacijo športne ekipe, občinstva ali zabavo. Koreografija lahko zavzema mnogo elementov, kot so valjanje, skoki, izgovorjava navijaških vzklikov z namenom spodbuditi gledalce k navijanju za športno ekipo)
 • LATINO SHOW 
 • TANGO (Tango je urbani družabni ples, ki izvira iz revnejših četrti dveh velemest v Latinski Ameriki: iz Buenos Airesa v Argentini ter Montevidea v Urugvaju. Razširil se je po celem svetu. Dovoljeni so vsi stili Tanga vendar brez akrobacij)
 • RUEDA (Salsa je ritem karibskega plesa v paru, kjer se partnerja prilagajata ritmu in določenim pravilom. Dovoljeni so vsi stili Salse vendar brez akrobacij. V Ruedi morajo nastopiti najmanj trije pari.)
 • PRODUKCIJE (Produkcija je opredeljena kot dovršena gledališka predstava. Mora imeti jasno temo ter zgodbo, ki ima začetek, sredino in konec. Njen primarni namen je zabava občinstva. Vsi plesni stili so dovoljeni. Pri produkcijah lahko sodelujejo plesalci iz različnih starostnih skupin brez omejitev)
 • SALSA (Salsa je ritem karibskega plesa v paru, kjer se partnerja prilagajata ritmu in določenim pravilom. Dovoljeni so vsi stili Salse vendar brez akrobacij. V Ruedi morajo nastopiti najmanj trije pari.)
 • BACHATA (Bachata je popularen latinskoameriški ples, ki izvira iz Dominikanske republike in se je razširil v druge dele sveta. Dovoljeni so vsi stili Bachate vendar brez akrobacij)

Starostne skupine

Starost plesalca se določi glede na letnico rojstva v razmerju do koledarskega leta tekmovanja. Letnice rojstva in starostne kategorije v letu 2018:

 • MINI: 4-7 let (letnica rojstva: 2014 – 2011)
 • OTROCI: 8-11 let (letnica rojstva: 2010 – 2007)
 • MLADINCI: 12-15 let (letnica rojstva: 2006 – 2003)
 • ČLANI: 16-34 let (letnica rojstva: 2002 – 1984)
 • SENIORJI: + 35 let (letnica rojstva: 1983…)

V kategorijah duo/trio, skupine in formacije se starostna skupina določi glede na starost najstarejšega plesalca.

V vsaki starostni skupini lahko nastopajo tudi mlajši plesalci kot je predpisano za določeno starostno skupino, vendar ti ne smejo biti mlajši več kot 2 leti od spodnje meje starostne skupine v kateri bodo nastopili. Posebne izjeme glede starostnih skupin so dovoljene v dogovoru z organizatorjem, vendar ne smejo bistveno odstopati od pravil.

Produkcije so skupine v katerih lahko nastopajo plesalci vseh starostnih skupin brez omejitev. V primeru preveč prijavljenih za predviden program, organizator lahko zavrne prijavo 14 dni pred tekmovanjem.

Kategorije in časovne omejitve

Za vsak nastop je dovoljeno maksimalno 30 sekund za pripravo scene. Sceno morajo pripraviti plesalci sami, izjema so le plesalci v kategoriji MINI.    Prav tako imajo plesalci 30 sekund časa, da po nastopu pospravijo plesišče in pustijo plesišče čisto in nepoškodovano. Za poškodbe plesišča, ki so nastale zaradi nastopa oziroma premikov scene so odgovorni klubi/šole.

 • SOLO: 1 (1:00 – 2:15)
 • DUO/TRIO: 2-3 (1:00 – 2:15)
 • SKUPINA: 4-10 (2:00 – 3:00)
 • FORMACIJA: 11-30 (2:00 – 4:00)
 • PRODUKCIJA: +31 (3:00 – 5:00)

V kolikor bo glasba presegala omejitve bo ta utišana na zgornji meji. Dovoljena so odstopanja +/- 2 sekundi.

Glasba

Glasba naj bo primerna glede na nastop in starost tekmovalcev. Glasba v kategorijah MINI, OTROCI in MLADINCI ne sem vsebovati žaljivih in vulgarnih izrazov.

Glasba mora biti posneta na avdio zgoščenki (CD) v dobri kvaliteti. Vsaka oddana zgoščenka mora vsebovati le eno pesem za določen nastop.

Glasbo na zgoščenki odda predstavnik kluba/šole ob prevzemu štartnih številk in vstopnic za tekmovalce. Priporočljivo je, da imajo predstavniki kluba/šole pri sebi tudi rezervno glasbo v primeru, da bi bile težave s oddano zgoščenko.

Odjava

Odjava po zaključenem roku prijav ni možna. Izjemoma organizator sprejme odjavo v primeru zaradi opravičljivega razloga (bolezen, poškodba…). V tem primeru se vrne naslednja že vplačana štartnina:

 • do 6. maja 2018 (vračilo 100 %)
 • do 10. maja 2018 (vračilo 75 %)
 • do 13. maja 2018 (vračilo 50 %)
 • do 18. maja 2018 (vračilo 25 %)
 • na dan festivala (vračilo 0 %)

Za zagotovilo vračila že vplačane štartnine je potrebno organizatorju predložiti dokumente, ki izkazujejo razlog odjave. V nasprotnem primeru vračilo ni možno.

Pravila

Rok prijave je 3. maj 2018!

Plesni festival ROLLY DANCE OPEN je odprto plesno tekmovanje, kje lahko sodelujejo plesalci različnih klubov in šol, ne glede na pripadnost nacionalnim in mednarodnim plesnim zvezam. Na festivalu ROLLY DANCE OPEN je dobrodošel prav vsak.

Nagrade

Vsak udeleženec festivala prejme PRIZNANJE in sicer glede na osvojeno število točk njegovega nastopa.  Priznanja so bronasta, srebrna in zlata in so razdeljena glede na odstotek zbranih točk posameznega nastopa:

– do 74% osvojenih točk BRONASTO PRIZNANJE

– od 75% – 79% osvojenih točk VISOKO BRONASTO PRIZNANJE

– od 80% – 84% osvojenih točk SREBRNO PRIZNANJE

– od 85% – 89% VISOKO SREBRNO PRIZNANJE

– od 90% – 94% osvojenih točk ZLATO PRIZNANJE

– od 95% – 100% osvojenih točk ELITNO ZLATO PRIZNANJE

V vsaki kategoriji se razglasi tudi zmagovalca kategorije, ki je nastop z najvišjim seštevkom točk. Zmagovalec vsake kategorije prejme POKAL.

Organizator bo podelil posebne finančne nagrade za odprte solo battle kategorije za discipline hip hop in break dance. Gre za odprto kategorijo brez starostnih omejitev. Nagradni sklad za vsako kategorijo se izračuna po naslednji formuli: 15 eur x število tekmovalcev. Nagradni sklad si razdelijo tekmovalci, ki so osvojili:

 

 1. mesto – 25% nagradnega sklada
 2. mesto – 15% nagradnega sklada
 3. mesto – 10% nagradnega sklada
 4. mesto – praktično darilo

Organizator bo podelil tudi posebno finančno nagrado za najboljši solo ter par/trio. Zmagovalec je nastop, ki je prejel najvišje število točk. Višina nagrade je:

– najboljši solo performing arts discipline: 50,00 EUR

– najboljši solo street discipline: 50,00 EUR

– najboljši par/trio performing arts discipline: 70,00 EUR

– najboljši par/trio street discipline: 70,00 EUR

Deset skupin in deset formacij, ki prejmejo najvišje število točk se pozove, da nastopijo na MASTER DANCE GALA VEČERU, kjer se potegujejo za finančne nagrade:

 1. mesto – 300,00 EUR
 2. . mesto – 220,00 EUR
 3. mesto – 150,00 EUR
  Zmagovalec prejme tudi pokal za zmago ter VELIKI PREHODNI POKAL ROLLY DANCE GALA ZMAGOVALEC.

Štartnina in plačilo

SOLO: 30,00 EUR
DUO / TRIO: 20,00 EUR na plesalca
SKUPINA: 15,00 EUR na plesalca
FORMACIJA: 12,00 EUR na plesalca
PRODUKCIJA: 12,00 EUR na plesalca

Štartnina je navedena na posameznega plesalca in na posamezni nastop. Če plesalec pleše v več kategorijah, plača štartnino za vsako kategorijo v kateri nastopa.

Plačilo štartnine je potrebno izvršiti do roka prijav 3.maj 2018 na transakcijski račun:

ŠPORTNO DRUŠTVO ROLLY

ULICA HEROJA ŠARANOVIĆA 27

2000 MARIBOR

IBAN: SI56 0510 0801 4874 069

SWIFT/BIC: ABANSI2X

NAMEN: ROLLY DANCE OPEN

REFERENCA: SI00 500-2018

Sodniki in sojenje

Jelena Đukanović J. Đukanović 

Rabi Imre RABI IMRE

Aleš Trdin ALEŠ TRDIN

Fotografija osebe ROLLY DANCE OPEN. NIKA BURAZER

Fotografija osebe ROLLY DANCE OPEN. DUŠAN VODLAN

Fotografija osebe ROLLY DANCE OPEN. Gordana Orescanin

Fotografija osebe ROLLY DANCE OPEN. NICOLAE VASC

Sodniški panel je sestavljen iz domačih in tujih priznanih plesnih strokovnjakov (sodnikov, trenerjev, koreografov), ki jih na podlagi njihovih referenc izbere organizator. Izbrani sodniki so strokovnjaki iz različnih plesnih zvrsti.

Vsako kategorijo ocenjuje 5 sodnikov, ki se specializirani za plesno disciplino za katero so delegirani za sojenje.

Sodniki vsako točko ocenijo s točkami od 1 – najslabše do 10 – najboljše v naslednjih parametrih:

 • tehnika
 • glasba in ritem
 • interpretacija
 • koreografija
 • sinhronizacija (za kategorije PAR/TRIO, SKUPINE, FORMACIJE in PRODUKCIJE)

Končni rezultat je aritmetična vsota vseh sodnikov pri čemer se izloči najboljša in najslabša ocena za vsak ocenjevani parameter.

Zmagovalec posamezne kategorije je nastop, ki je bil ocenjen z najvišjim številom točk. Če imate dva ali več nastopov enako število točk, je zmagovalec tisti, ki doseže višje število točko v parametru tehnika. Če tudi po tem ni možno določiti zmagovalca, se gleda višje število točk v parametru glasba in ritem, nato interpretacija, koreografija in nazadnje tudi sinhronizacija. Če po zgoraj naštetem vrstnem redu še vedno ni možno določiti zmagovalca, si natopi delijo prvo mesto.

Sistem tekmovanja

Vse kategorije in plesni stili, ki niso navedeni spodaj pod izjemami nastopajo na svojo glasbo, ki jo oddajo organizatorju. Vsaka prijavljena točka nastopa enkrat in za svoj nastop prejme sodniške ocene. Deset najboljših točk v kategoriji skupin in 10 najboljših formacij ima pravico nastopati še enkrat na ROLLY DANCE GALA VEČERU, kjer se potegujejo za posebne nagrade.

v1

IZJEME:

HIP HOP OPEN SOLO BATTLE: Pleše se na glasbo po izboru organizatorja. V predtekmovanju plesalci plešejo v več krogih in izmenjaje plešejo v sredini kroga. Sodniki podelijo 16 kartonov, ki plesalcu zagotavlja uvrstitev v izločilne boje. Predtekmovanje se zaključi, ko sodniki podelijo vse kartone. Plesalci, ki so prejeli kartone, se po zaključenem predtekmovanju zglasijo na žrebanje parov za izločilne boje. V nadaljnje tekmovanje se tako uvrsti 16 plesalcev, ki tekmujejo v »battlu« 1 na 1. V posameznem dvoboju ima tekmovalec na voljo dva izhoda po največ 1 minuto, oba izhoda prične tekmovalec, ki je naključno določen na začetku dvoboja. Tekmovanje poteka od 1/8 finala do finala, kjer se najprej zvrsti dvoboj za 3. mesto in nato še dvoboj za 1. mesto.

BREAK DANCE OPEN SOLO BATTLE: Pleše se na glasbo po izboru organizatorja. V predtekmovanju plesalci plešejo v več krogih in izmenjaje plešejo v sredini kroga. Sodniki podelijo 16 kartonov, ki plesalcu zagotavlja uvrstitev v izločilne boje. Predtekmovanje se zaključi, ko sodniki podelijo vse kartone. Plesalci, ki so prejeli kartone, se po zaključenem predtekmovanju zglasijo na žrebanje parov za izločilne boje. V nadaljnje tekmovanje se tako uvrsti 16 plesalcev, ki tekmujejo v »battlu« 1 na 1. V posameznem dvoboju ima tekmovalec na voljo dva izhoda po največ 1 minuto, oba izhoda prične tekmovalec, ki je naključno določen na začetku dvoboja. Tekmovanje poteka od 1/8 finala do finala, kjer se najprej zvrsti dvoboj za 3. mesto in nato še dvoboj za 1. mesto.

Splošne določbe

Minimalna velikost plesišča je 15x12m. Plesišče je parket.

Vstopnice ter štartne številke za tekmovalce prevzame predstavnik kluba/šole. Predstavnik odda tudi glasbo za nastope.

Festivala se lahko udeležijo le plesalci, ki do roka prijav poravnajo štartnino.

Udeleženci festivala nastopajo po pravilih festivala in na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti v primeru morebitnih poškodb, zlasti pa ne finančnih ali kakršnih koli drugih obveznosti do tretjih oseb v času trajanja prireditve.

Udeleženci morajo poskrbeti za varnost osebnih predmetov, ker za njih organizator ne odgovarja.

Udeleženci festivala dovoljujejo uporabo njihovih foto in video posnetkov za namene promocije festivala in se odpovedujejo vsem pravicam iz tega naslova.

Zmagovalec ROLLY DANCE GALA VEČERA prejme veliki prehodni pokal, ki ga mora organizatorju vrniti najkasneje do začetka naslednje izvedbe festivala.

S prijavo in plačilom štartnine vsak udeleženec brezpogojno sprejema vsa navedena pravila festivala.

V sklopu Master Dance Festivala – ROLLY DANCE OPEN poteka tudi posebni URBAN BATTLE CHALLENGE s posebnimi denarnimi in praktičnimi nagradami. Battli bodo potekali v dveh kategorijah in sicer HIP HOP OPEN SOLO BATTTLE in BREAK DANCE OPEN SOLO BATTLE. Gre za odprto kategorijo brez starostnih omejitev. 

 
SISTEM TEKMOVANJA:

Pleše se na glasbo po izboru organizatorja. V predtekmovanju plesalci plešejo v več krogih in izmenjaje plešejo v sredini kroga. Sodniki podelijo 16 kartonov, ki plesalcu zagotavlja uvrstitev v izločilne boje. Predtekmovanje se zaključi, ko sodniki podelijo vse kartone. Plesalci, ki so prejeli kartone, se po zaključenem predtekmovanju zglasijo na žrebanje parov za izločilne boje. V nadaljnje tekmovanje se tako uvrsti 16 plesalcev, ki tekmujejo v »battlu« 1 na 1. V posameznem dvoboju ima tekmovalec na voljo dva izhoda po največ 1 minuto, oba izhoda prične tekmovalec, ki je naključno določen na začetku dvoboja. Tekmovanje poteka od 1/8 finala do finala, kjer se najprej zvrsti dvoboj za 3. mesto in nato še dvoboj za 1. mesto.

 
NAGRADE:

Nagradni sklad za vsako kategorijo se izračuna po naslednji formuli: 15 eur x število tekmovalcev. Nagradni sklad si razdelijo tekmovalci, ki so osvojili:
1. mesto – 50% nagradnega sklada
2. mesto – 30% nagradnega sklada
3. mesto – 20% nagradnega sklada
4. mesto – praktično darilo

Sobota, 19. maj 2018
URADNI URNIK - ROLLY DANCE OPEN 2018-page-001

Urnik je zgolj informativen, natančnejši urnik bo objavljen najkasneje 14 dni pred dogodkom!

V primeru manjšega števila prijav bo prireditev samo v soboto, 19. maj 2018!

Uni hostel

TERMIN: 19.5.-20.5.2018

STORITEV: BB (nočitev z zajtrkom)

SOBE & CENE:

 • enoposteljna soba- dnevna objavljena cena na spletu 38,00 Eur- cena za vaše udeležence z 15% popustom 32,00 Eur
 • dvoposteljna soba – dnevna objavljena cena na spletu 57,00 Eur– cena za vaše udeležence z 15% popustom 48,00  Eur

Turistična taksa in prijavnina v zgoraj navedene cene nista vključeni.

Udeleženci  s kodo ROLLY30 rezervirajo naše hotele po elektronski pošti booking@termemb.si do zapolnitve prostih kapacitet.

Ostali hoteli:

Bivanje s 15% popustom in kodo ROLLY30 možen tudi v naslednjih hotelih: Hotel Habakuk, Mercure Maribor City, Center, Ibis Styles Maribor City Center.

ROLLY DANCE OPEN bo potekal v Dvorani Tabor Maribor.

DVORANA TABOR MARIBOR (Koresova ulica 7, Maribor)

Če potrebujete kakšno pomoč ali imate kakšno vprašanje nas lahko kadarkoli kontaktirate na naslednje kontakte:
 

E-mail: rolly.open@gmail.com

Tel: +386 41 704 517 – Branko, +386 41 852 707 – pisarna ROLLY DANCE OPEN