O Rolly-u

NEKAJ O NAS – KO DESETLETJI MINETA V HIPU

Zdi se mi kot včeraj, ko sem sredi osemdesetih na povabilo novo nastajajoče skupine plesalk in plesalcev akrobatskega rock and roll(y)a prišel v Maribor. Za tem so se zgodila leta treningov in presenetljivi prvi uspehi na tekmovanjih. Kot »marsovci« smo se pojavili med Ljubljančani in na veliko presenečenje vseh dosegli prva mesta.

Ko smo kot popestritev začeli plesati step, smo v bivši Jugi postali zmagovalci tudi v tej disciplini. Spoznal sem, da je moje poslanstvo omogočiti svojim mladim plesnim kolegom primerne pogoje za delo in se zato lotil menedžerskih poslov ter obesil trenersko delo na klin. Razvijali smo plesne zvrsti, število članov je raslo in vsakih nekaj let smo se selili iz prostora v prostor. Davnega leta 1998 smo pristali v bivši kasarni Melje, kjer plešemo še danes.

Osvajali smo prva mesta in jokali, ko se nam pričakovanja niso uresničila, pa tudi takrat, ko smo zmagovali. V vseh teh letih smo osvojili mnogo državnih prvenstev in pustili sledi tudi v mednarodnem merilu. Odmevni so bili naši nastopi tudi v okviru JSKD, kjer nas je bilo kar nekajkrat videti na zaključnih prireditvah. Organizirali smo plesne, kulturne in športne dneve, plesne nastope, plesne turnirje, državna prvenstva, valete ter maturantske plese in vse to počenjamo še danes, ljudi pa znamo zabavati tudi s plesnimi animacijami. Ponosen sem na vse svoje sodelavce, ki znajo poiskati entuziazem tudi v najbolj nemogočih situacijah ali le-te spremeniti v izziv.

HVALA vsem, ki ste včasih plesali in vsem, ki še danes plešete z menoj.

Branko Padjan