PROFESIONALNI PLESNI TRENINGI

  • V Mariboru odpiramo dopoldanske profesionalne plesne treninge. Vabljeni so vsi plesalci vseh plesnih žanrov.
  • Treninge vodi priznana plesalka, koreografinja, pedagoginja, profesorica sodobnega plesa in sodobnega baleta, Tina Dobaj.

Dan in ura                                                  Pričetek       Cena 

TOR (9.30-11.00) in  ČET (9.30-11.00)      27.9.2022      50 € – sklop 8 vaj 

TOR (9.30-11.00) in  ČET (9.30-11.00)      27.9.2022      10 € – 1 obisk

Namen treningov je ohranjati telesno plesno vzdržljivost, kondincijo in tehniko.

Skozi trening prepletam eksplozivnost, moč, fizičnost, Skozi fraziranja plesnih kombinacij se poigravam z glasbeno in plesno ritmičnostjo ter dinamiko. Velik poudarek dajem postavitvi telesa, fizični dinamiki in fleksibilnosti

Treningi Hip-hopa  so namenjeni vsem osnovnošolcem, ki bi se radi preizkusili v plesu in to tudi radi počnejo. Treningi  so dvakrat na teden po 90 min.

TINA (MARTINA) DOBAJ , plesalka, koreografinja, profesorica sodobnega plesa in plesna pedagoginja, je končala umetniško akademijo P.A.R.T.S. v Bruslju. Po šolanju je bila sprejeta v profesionalno skupino ROSAS priznane belgijske koreografinje Anne Terese de Kearsmaaker. Kmalu zatem je dobila angažma v predstavi The Vile Parody of Address koreografa Williama Forsytha in bila član Frankfurtskega baletnega ansambla. Ko se je vrnila v Slovenijo, je začela učiti profesionalne treninge v Ljubljani, SNG Ljubljana in SNG Maribor, kasneje pa je obnovila stik z Brusljem in poučevala tudi tam različne treninge in delavnice. Prav tako je začela poučevati na gimnaziji SVŠGL – smer umetniška gimnazija. Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani je sodelovala pri mednarodnem projektu koorporiranja plesne umetnosti v šolski sistem. Sodelovala je tudi pri uvajanju, pisanju in tudi lobiranju programov na umetniški gimnaziji Ljubljana SVŠGULG, kjer je poučevala od leta 2003 vse do leta 2019 sodobni ples in balet. Med leti 2018 do 2020 je poučevala tudi na Konservatoriju za balet v Mariboru in na avstrijski plesni akademiji Anton Bruckner v Linzu. Tina Je prav tako član maturitetne komisije za balet in sodobni ples od leta 2003. Prav tako pa vodi predavanja in delavnice za mentorje ter pedagoge vseh plesnih smeri. Njeno poučevanje na vseh plesnih seminarjih in plesnih šolah (JSKD) temelji predvsem na baletu. Tina je dolga leta tudi bila Območni selektor ljubiteljske kulture za Štajersko, Dolenjko in Prekmursko regijo.

S koreografskim prvencem Cesta je dobila dve nagradi Povodnega moža, s predstavo Geiko (2004) pa nagrado Münchenskega festivala. V produkciji Flote je še ustvarila predstavi Ring in Kore wa tada no sen desu (2006 in 2007). Sodelovala je tudi z zborovodjo Karmino Šilec in naredila koreografijo za njen projekt Adiemus (2003) in CS LIGHT (2007).

Z Gregorjem Kamnikarjem je sodelovala pri predstavah Odprto od do in Kapital. Slednja je bila povabljena na Brisbane festival v Avstraliji (2011), kjer je avtorica izvedla delavnice na Queenslandski univerzi ter študente integrirala v predstavo. Aprila 2013 je v New Jerseyu poučevala na plesni šoli MADLOM koreografinje Maje Milenović Workman, kasneje pa plesala v njeni predstavi Namišljena resnica, ki je bila premierno izvedena septembra 2013 v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. V New Yorku je 2013 sodelovala v improvizacijskih projektih skupaj z legendama jazz glasbe, z Reaggijem Workmanom in Kenom Vandemarkom v režiji Maje Milenovič Workman.

Leta 2006 -2010 je poučevala na P.A.R.T.S – u kot zunanji učitelj ter vodila delavnice in profesionalne sodobne in baletne plesne klase v Charleroi v Bruslju, Avstriji, Madžarski. Leta 2016 je v Minoritski cerkvi izpeljala projekta M – Dotik v produkciji Federacije in Silhueta s finančno pomočjo Občine Maribor in jo tako predstavila na gostovanju v Švici, Zurich v februarju 2017. Leta 2018 je ustvarila skupaj z režiserjem Matjažem Latinom predstavo Motnje procesa ali to se vas ne tiče. V decembru

2018 je koreografirala kratke koreografije za Božični koncert mladih baletnih plesalcev dijakov Konservatorija za glasbo in balet Maribor in baletnega ansambla mariborskega gledališča. Prav tako so njene baletne variacije z dijaki dobila na vseh slovenskih baletnih tekmovanjih prva tri mesta. Trenutno je tudi v komisiji za baletna tekmovanja, vsa ta leta pa je vodila številne avdicije za priznane plesne akademije po Evropi. Leta 2019 je uspešno izvedla premiero plesne predstave Bardo – prostori praznine, s plesalko Evin Hadžialjević in glasbenico Damaris Potočnik.

Kot pedagoginja poučuje na Glasbeni šoli Risto Savin v Žalcu, baletni oddelek, vodi profesionalne klase doma in v tujini ter vodi razne delavnice za pedagoge, profesionalce in ljubitelje plesa.

Leta 2021 je naredila predstavo z Nižjo baletno šolo Risto Savin Žalec Potovanje po svetlobnih deželah.

Od leta 2022 bo na Rollly-ju tudi poučevala profesionalne klase zsa plesalce, Sodobne plesne tehnike in Sodobni balet.