Slovenci končno spet na stopničkah
15 Nov

Slovenci končno spet na stopničkah

Slovenska plesalca Akim Pekunov in Maša Kastelic sta na svetovnem prvenstvu v kraljevski disciplini, kombinaciji desetih plesov, poskrbela za ponovno velik slovenski uspeh. V portugalskem mestu Vila Nova de Famalicao, kjer je potekalo prvenstvo, sta osvojila tretje mesto in bronasto kolajno. Pred njima sta bila le poljski par Armand Fazulin in Klaudia Iwanska, slavila pa sta Ukrajinca Earle Williamson in Veronika Myshko.

Pekunov in Kastelic sta sicer državna prvaka v kombinaciji standardnih in latinskoameriških plesov, skupaj pa plešeta že od leta 2017. V tem času sta zabeležila veliko mednarodnih uspehov, saj sta lani v Armeniji postala evropska pokalna zmagovalca v kombinaciji.

Z njunim zadnjim uspehom sta Slovenijo spet vrnila na svetovni plesni zemljevid, saj nas že nekaj časa ni bilo niti na stopničkah v tej kraljevski disciplini, kjer smo nekoč že imeli tudi svetovne prvake. Nazadnje sta bila to leta 2015 Nadija Bičkova in Miha Vodičar, pred njima pa sta bila tudi Miša Cigoj in Anastazija Novožilova ter Andrej Škufca in Katarina Venturini.

Povejmo še to, da se je Akim Pekunov leta 2017 preselil v Slovenijo iz Ukrajine, kjer je tudi že bil uspešen plesalec, v Sloveniji pa je svojo plesno kariero le še nadgradil s soplesalko Mašo.

Še to … Akim in Miša nista par.

Comments are closed.