Aljaž Škorjanec in Rolly.dance
05 Apr

Aljaž Škorjanec in Rolly.dance

Aljaž Škorjanec je nedvomno ena najsvetlejših zvezd slovenskega plesa.

Ko se je kot predšolski otrok sam prijavil k plesnim vajam v svojem vrtcu, se mu verjetno ni sanjalo, da bo nekega dne postal mednarodna plesna zvezda. Mislil si je verjetno le, da je ples nekaj finega …

Veselje do plesa ga je pripeljalo na mnogo bolj resne in intenzivne treninge standardnih in latinskoameriških plesov iz domače Slovenske Bistrice v Plesni klub Fredi v Ljubljani. Trenerski duo Fredi in Daniela Novak sta hitro prepoznala Aljaževe gibalne in osebnostne vrline in jih razvijala za dosego ciljev v tekmovalnem plesu.

Aljaž je tako s plesalko Valerijo Rahle kar devetnajst krat stal na najvišji stopnički na državnih prvenstvih. Zmagoval je v vseh treh tekmovalnih kategorijah: v standardnih plesih, latinskoameriških plesih ter v kombinaciji.

Ker se je velik del njegove tekmovalne plesne kariere odvijal v rani mladosti, so bili za njegove uspehe v veliki meri zaslužni tudi njegovi starši, ki so ga ves čas maksimalno podpirali. Aljaž in Valerija sta imela vrhunske rezultate tudi na mednarodnih plesnih tekmovanjih. Od zmag v pionirski kategoriji do mnogih uvrstitev v finale v kategorijah mlajših mladincev, mladincev in starejših mladincev, sta se mlada Bistričana prebijala in vedno bolj opozarjala nase na mednarodni plesni sceni. Večkrat sta zastopala Slovenijo na uradnih evropskih in svetovnih prvenstvih, kjer sta se trikrat uvrstila v polfinale. Zaplesala sta tudi v finalu evropskega pokala v desetih plesih med člani.

Po zaključeni tekmovalni poti, se je Aljažu ponudila priložnost, da se pridruži profesionalni plesni ekipi iz Avstralije, ki je že mnogo let uspešno predstavljala plesalce standardnih in latinskoameriških plesov s šovom Burn The Floor. Ekipa mednarodnih plesnih zvezd pod vodstvom koreografov Jason Gilkison in Peta Roby je imela turneje najprej po Avstraliji, nato pa po vsem svetu. Tam je Aljaž spoznal tudi sedanjo soprogo, ameriško plesalko Janette Manrara.

Leta 2013 sta bila oba povabljena v BBCjev TV šov Strictly Come Dancing, originalno oddajo, ki je postala uspešnica mnogih TV postaj po vsem svetu.

V preteklem letu je bil Aljaž član zasedbe že deveto leto zapored. Zmagovalno trofejo je odnesel domov že po prvi seriji. Gledalci šova, ki je v Angliji prejel že mnogo nagrad kot najbolj popularni zabavni TV šov, imajo Aljaža zelo radi. Ne le, da znajo pravilno izgovoriti njegovo ime, vedo tudi od kod je, saj sam vedno z veseljem pove, da je iz prelepe Slovenije.

Z Janette sta se uspešno lotila tudi samostojnih projektov. Na odre sta postavila že dva plesna spektakla, Remembering Fred in Remembering the Movies, s katerima sta ne le večkrat napolnila dvorano v Londonskem Palladiumu, temveč uspešno izpeljala turneje po vseh večjih angleških mestih. Tretji projekt, Remembering the Oscars, jima je prvotno preprečila pandemija, vendar ga bosta izpeljala letos.

Vsi, ki poznajo Aljaža, so prepričani, da še ni rekel zadnje besede in da bo njegova zvezda v bližnji prihodnosti svetila še bolj. Marsikdo mu mu poleg svetle plesne kariere, napoveduje še kariero v manekenskem, filmskem svetu in morda še kje …

Comments are closed.