Izkoristite 50 % popust: V kolikor pripeljete novega člana, prejmeta oba 50 % popust.

Dan in ura v tednu     Št. vaj   Čas       Pričetek       Cena           

TOR (18.30-20.00)       8            90 min   8.1.2019       50 € (8 vaj)

Vsaka vaja je zase celota, zato nudimo tudi možnost posamičnega obiska. Cena enega obiska je 10€.


Pri tem tečaju se popusti ne upoštevajo.

Salso je težko natančno definirati, saj je nastala iz mešanice mnogih latino in afro-karibskih plesov, ki so vsak po svoje zaznamovali salso.

Začnimo od Kube, ki je svojo identiteto zgradila na različnosti vplivov svoje populacije, belcev, črncev in mulatov. Glasba je odigrala bistveno vlogo v nastajanju te identitete. Vsi ti vplivi so bili prisotni pri formiranju novega žanra, ki se imenuje son. Son je zelo hitro prevzel dominantno vlogo na Kubi kot tudi v večini špansko govorečega dela Latinske Amerike.

Salsa je prevzela ritmični in harmonični vzorec sona, ki je še danes prisoten na Kubi. Svojo obliko je dobila v 60-ih in 70-ih letih dvajsetega stoletja, ko so se migranti s Kube in iz Portorika naseljevali na širšem področju New Yorka. Tako so se tradicionalni kubanski ritmi zlili tudi z jazzom in rhythm and bluesom.

Na tečaju salse boste sprva pridobili znanje osnovnih korakov in obratov salse, ritma, štetja ter nato z vsako nadaljnjo stopnjo vaše plesno znanje stilsko, tehnično, ritmično in melodično nadgrajevali.

Zaradi svoje univerzalnosti je salsa vedno bolj popularen ples, ki združuje nasmejane obraze in širi pozitivno energijo po celem svetu. Naj zasvoji tudi vas …